Schade melden Hulp en advies? Bel: 013 - 536 06 36

De nieuwe WOZ beschikking komt eraan

De nieuwe WOZ beschikking komt eraan

woensdag 20 februari 2019/Categorieën: Verzekeringen

Het is inmiddels februari, de maand dat u de nieuwe WOZ beschikking zult ontvangen. De waarde van een woning wordt ieder jaar vastgesteld. 

De waardebepaling loopt altijd een jaar “achter”. De beschikking die u uiterlijk eind februari 2019 ontvangt, betreft de geschatte marktwaarde van uw woning op 1 januari 2018. De waarde van uw woning zoals die in de WOZ-beschikking is vermeld wordt gebruikt als grondslag voor tal van heffingen en belastingen. Om er een paar te noemen:

 • * Onroerendezaakbelasting
 • * Afvalstoffenheffing
 • * Rioolheffing
 • * Heffingen water-of hoogheemraadschap
 • * Hoogte eigenwoningforfait
 • * Erfbelasting

Waarde zal hoger zijn dan vorig jaar

De verwachting is dat de nieuwe WOZ-waarde fors hoger is dan vorig jaar. Landelijk wordt rekening gehouden met een stijging van 6%.

WOZ-waardes zijn openbaar

U kunt de WOZ-waardes van de woningen in de buurt raadplegen. Deze informatie is sinds 1 oktober 2016 openbaar. U kunt hiervoor naar de site https://www.wozwaardeloket.nl gaan. Via deze site kunt u dus zien hoe de WOZ-waarde van uw woning zich verhoudt tot woningen in uw omgeving die naar uw oordeel min of meer gelijkwaardig zijn aan uw woning. Binnen zes weken nadat u de beschikking van de gemeente heeft ontvangen, kunt u bezwaar maken tegen de vastgestelde waarde van de woning. In dit bezwaar dient u te motiveren waarom u van mening bent dat de waarde van uw woning te hoog is vastgesteld.

Ook voor uw hypotheek belangrijk!

Ook voor een hypotheek kan de WOZ-beschikking die u binnenkort ontvangt van belang zijn. Het kan zijn dat u door een hogere WOZ waarde in een lagere risicocategorie valt waardoor u recht heeft op een lagere rente. Bepaalde banken passen de hypotheekrente automatisch aan. Bij andere banken moet u daar uitdrukkelijk om verzoeken.

Wij zijn u graag van dienst

Ontvangt u de nieuwe WOZ-beschikking en wilt u weten of dit u recht geeft op een korting op uw bestaande hypotheek? Neem dan contact op met ons kantoor. Wij zijn u graag van dienst.

 

Aarts & van der Wouw verzekeringen

Aarts en van der Wouw Tilburg pand
Onze openingstijden:
ma:
di:
wo:
9:00 - 17:00 uur
9:00 - 17:00 uur
9:00 - 17:00 uur
do:
vr:
za:
9:00 - 17:00 uur
9:00 - 17:00 uur
-


Er kunnen afwijkende openingstijden gelden rondom de feestdagen. Belt u dan eerst even?

Formulieren downloaden

       
Maps icon
Goirkestraat 12
5046 GK Tilburg
T. 013 - 536 06 36
E. postkamer@aaww.nl


Onze sterke punten:

 • Meer dan 25 jaar ervaring
 • Volledig onafhankelijk
 • Vaste aanspreekpunten
 • Altijd persoonlijk contact
 • Verzekeringen en hypotheken onder 1 dak

Dezelfde maatschappijen maar dan met korting!