Schade melden Hulp en advies? Bel: 013 - 536 06 36

Overlijdensrisicoverzekering, wat speelt er?

Overlijdensrisicoverzekering, wat speelt er?

maandag 19 november 2018/Categorieën: Verzekeringen

Elk mens komt op enig moment te overlijden. We weten dat met het stijgen van de leeftijd de kans op overlijden toeneemt. Soms overlijdt iemand al op jonge leeftijd. Zo'n onverwacht overlijden kan grote financiële consequenties hebben.

Het risico om op jongere leeftijd te overlijden is niet groot, maar het kan iedereen wel overkomen. Juist omdat dit risico beperkt is, kan tegen een lage premie een verzekering worden afgesloten die een groot kapitaal uitkeert wanneer dit overlijden toch plaatsvindt.

Premies zijn sterk gedaald

Vrijwel alle verzekeringsmaatschappijen hebben in de afgelopen jaren de premies voor overlijdensrisicoverzekeringen sterk verlaagd. Dit heeft verschillende oorzaken:

  1. De kans op voortijdig overlijden is in Nederland aanmerkelijk kleiner geworden. Onder meer door de ontwikkelingen op medisch gebied.
  2. De digitalisering heeft de kosten sterk verlaagd.
  3. De hevige concurrentie op de Nederlandse verzekeringsmarkt leidt ertoe dat verzekeringsmaatschappijen marktaandeel proberen te winnen door heel scherpe premies aan te bieden.

Beëindigen en opnieuw sluiten kán voordelig zijn

Indien je nu een overlijdensrisicoverzekering hebt, kan het voordelig zijn deze verzekering te beëindigen en een nieuwe verzekering af te sluiten. Wij raden je wel aan dit niet zonder advies te doen. Het is bovendien verstandig om goed te onderzoeken wat op dit moment voor jou een goed verzekerd bedrag is. Het bedrag dat een aantal jaren geleden is gekozen, kan te hoog of te laag zijn voor de situatie waarin je nu verkeert. Wil je weten of je kunt besparen? Bel of mail ons, we zoeken het graag voor je uit!

 

Aarts & van der Wouw verzekeringen

Aarts en van der Wouw Tilburg pand
Onze openingstijden:
ma:
di:
wo:
9:00 - 17:00 uur
9:00 - 17:00 uur
9:00 - 17:00 uur
do:
vr:
za:
9:00 - 17:00 uur
9:00 - 17:00 uur
-


Er kunnen afwijkende openingstijden gelden rondom de feestdagen. Belt u dan eerst even?

Formulieren downloaden

       
Maps icon
Goirkestraat 12
5046 GK Tilburg
T. 013 - 536 06 36
E. postkamer@aaww.nl


Onze sterke punten:

  • Meer dan 25 jaar ervaring
  • Volledig onafhankelijk
  • Vaste aanspreekpunten
  • Altijd persoonlijk contact
  • Verzekeringen en hypotheken onder 1 dak

Dezelfde maatschappijen maar dan met korting!